Porkkanakakku (G)

3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3 dl härkäpapujauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
150 g sulatettua, huoneenlämpöiseksi jäähtynyttä voita
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
50 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti taikinaan vuorotellen porkkanaraasteen, voin ja sitruunamehun kanssa. Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 190°C 40 minuuttia. Sekoita keskenään voi ja tuorejuusto, lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle.

Kakku kannattaa tehdä noin Ø23 cm irtopohjavuokaan tai kaksinkertaisena leivinpaperoidulle uunipellille. Tällöin taikina paistuu tasaisesti.