Reseptit

Kuivatut pavut

Liota papuja yön yli ja keitä 1-2 tuntia. Salaattiin voit jättää pavut hieman kiinteämmäksi, ja keittoon keittää aivan pehmeiksi.

Rouhe

Rouhetta ei tarvitse liottaa. Kiehauta vesi ja keitä rouhetta 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Sekoita välillä, jotta rouhe ei tartu pohjaan ja lisää vettä tarvittaessa. Rouhe turpoaa keittäessä.

Jauho

Makeassa leivonnassa jauhoa voi käyttää ainoana jauhona tai muiden jauhojen kanssa. Jauhoa voi käyttää kakkuihin, kekseihin ja piirakkapohjiin.

Hiivataikinaleivonnassa kannattaa huomioida, että jauhossa ei gluteenittomana ole sitkoa, joten taikina ei kohoa samaan tapaan kuin vehnäjauhotaikina. Hiivataikinaan härkäpapujauhoa kannattaa laittaa 10-20% vehnäjauhojen määrästä, tai vaihtoehtoisesti käyttää taikinassa psylliumjauhetta lisäämään sitkoa ja kuohkeutta.

LeivontaRuoanlaitto