Uunissa paahdetut pavut (G)

1,5 dl kuivattuja papuja
3 dl vettä
Liota papuja n. 12 tuntia.

Laita liotetut pavut kattilaan, lisää 6 dl vettä. Kiehauta pavut ja keitä miedolla lämmöllä 30 min. Valuta ylimääräinen neste pois siivilässä.
Sekoita joukkoon mausteet:
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
½ tl chilijauhetta
½ tl kanelia
¼ tl mustapippuria
¼ tl kuminaa
Levitä pavut tasaisesti uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Paahda pavut uunissa 200 °C 35-40 min rapeiksi, tarkkaile paiston loppuvaiheessa jotta pavut eivät pala.

Paahdetuilla pavuilla voi herkutella salaatissa, keiton päällä tai sellaisenaan.